Prekių katalogas

Tradicinis Didžiosios Britanijos kiaulienos pyragas

  • Dalinamės lengvai pagaminamu, bet tikrai skaniu, tradiciniu, šimtmečius skaičiuojančiu, Didžiosios Britanijos receptu.



    Ingridientai
    Karšto vandens plutos tešla:

    • 350g sijotų miltų
    • 140ml vandens
    • 110g taukų
    • 1 arbatinis šaukštelis druskos
    • 1 plaktas kiaušinis

    Kiaulienos įdaras:

    • 500g kiaulienos sprandinės (supjaustytos)
    • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų šalavijų
    • 1 arbatinis šaukštelis druskos
    • 1 arbatinis šaukštelis pipirų

    Kiaulienos pyrago užpildas-sultinys:

    • 1 kiaulės koja
    • 1 litras vandens
    • 1 svogūnas
    • 1 arbatinis šaukštelis druska
    • 1 arbatinis šaukštelis pipiras




    Gaminimas
    Tešlos gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
    2. Kol orkaitė kaista, pasiimkite didelį, karščiui atsparų indą, į jį supilkite ir išmaišykite miltus su druska ir įdėkite į orkaitę porai minučių sušilti.
    3. Keptuvėje ar puode pakaitinkite iki virimo vandenį su taukais. Kai taukai visiškai ištirps vandenyje, supilkite viską į indą su miltais ir druska - tuomet, gerai išmaišykite.
    4. Kai tešla taps vientisa ir atvės iki temperatūros jog galėtumėte liesti rankomis - dar kelias minutes minkykite. Svarbu, jog tešla neatvėstu per daug, kitaip bus labai sunku suformuoti indelius pyragėliams.
    5. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atpjaukite ⅓ tešlos. Atpjautą trečdalį padėkite atgal į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Šią dalį naudosime pyragėlių “dangteliams”.
    6. Iš likusios didžiosios tešlos dalies gaminsime pyragėlių pagrindą-indelį. Priklausomai nuo to kiek norite gaminti indelių - padalinkite tešlą į atitinkamą vienodas dalis. Dirbkite tik su vienu indeliu vienu metu, o likusią nenaudojamą tešlą laikykite šiltai savo inde. Jei norėsite vieno didelio pyrago - tiesiog naudokite visą likusią tešlą.



    Kiaulienos pyrago užpildas-sultinys:

    1. Mes naudosime kiaulės koją išgauti sultinį, kuris vėliau virs šaltiena. Jeigu nenorite vargintis su ilgu virimu - galite naudoti ir želatiną.
    2. Nuplautą ir paruoštą kiaulės koją įdėkite į greitpuodį su vandeniu, svogūnu, druska ir pipirais. Virkite apie 4 valandos aukštoje temperatūroje.
    3. Praėjus pusei virimo laiko patariame kiaulės koją padraskyti, atskirti odą nuo kaulo - taip leisite didesniam kiekiui želatinos išsiskirti į vandenį kuriame viskas verda.
    4. Kai baigsis virimo laikas, nukoškite viską ir pasilikite sultinį. Jeigu nepanaudosite viso sultinio - likutį gali užšaldyti kubelių formoje šaldiklyje - ateityje panaudoti galėsite gaminant sriubas, troškinius ar kitus kepinius.

    Pyrago gaminimas:

    1. Pabarstykite vietą kurioje bus gaminami pyragėliai miltais. Šiltą tešlą formuoti bus daug lengviau, todėl patariame išėmus iš šilto indo dirbti greitai. Išėmę paruoštą dalį iš šilto indo pradėkite formuoti tolygaus storio puodelį. Pasistenkite, jog puodelio sienelės būtų tolygios ir vientisos. Viršuje palikite šiek tiek papildomai tešlos dangtelio užsandarinimui. Jei gaminate kelis mažesnius pyragėlius - pakartokite procesą likusiai tešlai.
    2. Puodelių formavimui patariame naudoti kepimo popierių, kurį galite apvynioti virvele - taip Jūsų gaminamas puodelis išlaikys formą kol pilnai paruošite kepimui.
    3. Įdarui sumaišykite inde smulkintą kiaulienos sprandinę, šalavijus, druską ir pipirus. Mišinį padalinkite į tiek dalių kiek gaminsite pyragėlių ir kiekvieną pyragėlio puodelį pripildykite mėsos įdaru. Stenkitės neprikimšti puodelio nuo dugno, bet palikti vietos prie puodelio kraštų sultinio užpildui.
    4. Padalinkite puodelio dangteliams atidėta tešlą kiekvienam puodeliui uždengti, ir išminkę į tolygius vientisus apvalius dangtelius uždenkite paruoštus pyragėlius. Galite uždėję labai švelniai spustelti, arba panaudokite nuo puodelio atlikusius kraštelius užfiksuoti naujai uždėtą tešlos dangtelį. Uždengus visus pyragėlius padenkite išplaktu kiaušiniu.
    5. Naudodami aštrų peilį dangtelio viršuje suformuokite skylutę. Per ją pripildysite pyragėlį Jūsų paruoštu sultiniu, kai pyragėlis baigs kepti. Patarsime pradūrus peiliu peilį šiek tiek pasukti, jog būtumėte tikri, jog kepant skylutė išliks.



    Pyrago kepimas:

    1. Kaip ir minėjome prieš tai - paruoštus kepimui pyragėlius dosniai aptepkite plaktu kiaušiniu.
    2. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 160°C ir kepkite dar 50 minučių (Kol išorė gražiai apskrus).
    3. Praėjus pusei kepimo laiko 160°C temperatūroje nuimkite visas formavimo priemones nuo pyragėlių - kepimo popierius, virvelės ir kita. Dar kartelį viską patepkite plaktu kiaušiniu, ypač vietas, kurios buvo uždengtos.
    4. Pyragėliams iškepus išimkite iš orkaitės, ir leiskite ataušti iki kambario temperatūros. Tuomet, perkelti į šaldytuvą pilnam atvėsinimui.



    Pyragėlių pildymas sultiniu:

    1. Pilnai atšalus Jūsų pyragėliams pasiruoškite pripildyti juos sultiniu. Rekomenduojame turėti arba pasidaryti siauro antgalio talpą, su kuria neprapiltumėte per daug sultinio.
    2. Karštą sultinį lėtai pilkite per viršutinę pyragėlio angą. Pilant lėtai sultinys viduje prisigers į mėsą ir kitus plyšius.
    3. Pilnai pripildžius visus Jūsų pyragėlius - grąžinkite juos į šaldytuvą jog galėtų vėl atvėsti. Patariame palikti visai nakčiai geriausiam skoniui.
    4. Pyragėliai baigti - patariame perpjauti pyragą pusiau ir pamatyti kaip Jums viskas pavyko. Skanaus!


     

    Populiariausi Jungtinėje Karalystėje, bet labai pamėgti ir Lietuvoje termometrai! ETI Thermapen ONE - galite įsigyti paspaudę čia.